Ποιες θήκες κινητών δεν παρέχουν ικανοποιητική προστασία; Τι πρέπει να προσέξετε!

Ο βασικότερος λόγος που μας κάνει να αγοράζουμε θήκες κινητών είναι η προστασία που προσφέρουν. Σίγουρα, υπάρχουν και αισθητικοί λόγοι, αφού είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα και πρωτότυπα σχέδια στο κινητό μας, ενώ βεβαίως πολλές θήκες δίνουν και άλλες δυνατότητες, όπως να βάζουμε τις κάρτες μαζί με το κινητό. Το σημαντικότερο κίνητρο, όμως, παραμένει το να μη φοβόμαστε ότι θα σπάσει το αγαπημένο μας smartphone, αν μας πέσει από τα χέρια. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές θήκες κινητών απλώς δεν είναι κατάλληλες, για να προστατεύσουν το κινητό, όπως θα θέλαμε. Έτσι, μετά από μερικές πτώσεις -ή ακόμα και από το πρώτο συμβάν!- σπάνε και η συσκευή γεμίζει γρατζουνιές και ραγίσματα ή καταλήγει με σπασμένη οθόνη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι πρέπει να προσέξουμε την επόμενη φορά που θα αγοράσουμε κάποια θήκη κινητού, ώστε να επιτελέσει σωστά τη λειτουργία της; Αν έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, καλό είναι να την αποφύγετε:

Είναι κατασκευασμένη από σκληρό υλικό

Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες θήκες είναι από σιλικόνη. Και φυσικά είναι μύθος ότι μια μαλακή θήκη κινητού δεν προστατεύει καλύτερα από μια σκληρή. Το αντίθετο μάλιστα. Η σιλικόνη, επειδή είναι μαλακή, όπως και μια θήκη από δέρμα, απορροφά τους κραδασμούς και έτσι αυτοί δεν μεταδίδονται στο κινητό. Αντίθετα, μια σκληρή θήκη από καουτσούκ ή ξύλο έχει σημαντικές πιθανότητες να σπάσει, ακριβώς επειδή είναι άκαμπτη.

Δεν καλύπτει όλο το κινητό

Πολλές θήκες, στην προσπάθειά τους να δείχνουν κομψές και στιλάτες, καταλήγουν να μην καλύπτουν ικανοποιητικά το κινητό. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι οι θήκες που καλύπτουν μόνο την πίσω πλευρά της συσκευής, με αποτέλεσμα να αφήνουν εντελώς απροστάτευτη την οθόνη. Το ζητούμενο είναι η θήκη να είναι ελαφρώς υπερυψωμένη, έτσι ώστε να έρθει αυτή σε επαφή με το δάπεδο, σε περίπτωση πτώσης, και όχι η οθόνη που θα σπάσει αμέσως.

Δεν είναι αδιάβροχη

Δυστυχώς, λίγες θήκες κινητών είναι αδιάβροχες. Λέγοντας αδιάβροχες, δεν εννοούμε τις εξειδικευμένες θήκες με αεροστεγές κλείσιμο που είναι κατάλληλες για extreme sports και μπορούν να μπουν ακόμα και μέσα στο νερό. Αυτές είναι μια ειδική κατηγορία από μόνες τους και συνήθως είναι πολύ ογκώδεις. Εννοούμε το να παρέχει η θήκη μια στοιχειώδη προστασία από το νερό, μιας και οι περισσότερες βλάβες στο κινητό συμβαίνουν, όταν πέφτει λίγο νερό πάνω του. Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε θήκη, βεβαιωθείτε ότι αυτή καλύπτει την κάτω πλευρά του κινητού, όπου βρίσκεται το μικρόφωνο και η θύρα φόρτισης, αφού από εκεί μπαίνει η υγρασία.

Αφήνει εκτεθειμένη την οθόνη

Μία λύση είναι η θήκη-πορτοφόλι που καλύπτει από παντού την οθόνη. Αν, όμως, ψάχνετε κάποιο άλλο σχέδιο, τότε μπορείτε να αγοράσετε μια θήκη, η οποία συνοδεύεται από μεμβράνη ή tempered glass, τα οποία εφαρμόζονται πάνω στην οθόνη και την προστατεύουν από τις γρατζουνιές.