Μπορούν να παραβιαστούν τα συστήματα συναγερμού;

Ο συναγερμός είναι μια πολύ αποτελεσματική λύση για όποιον θέλει να προστατεύσει με σιγουριά την περιουσία και τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ουσιαστικά, οι συναγερμοί καταστημάτων και σπιτιών μαζί με τις κάμερες παρακολούθησης είναι οι δύο μοναδικές λύσεις που μπορούν να σας εγγυηθούν ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για τους επίδοξους κλέφτες. Δείτε εδώ για συναγερμούς και συστήματα ασφαλείας www.dc.gr

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες φήμες ότι τα συστήματα συναγερμού μπορούν να παραβιαστούν, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιώτες αλλά και επιχειρηματίες να διστάζουν να τα εγκαταστήσουν και να επιλέγουν άλλες δυνατότητες αμφίβολης αποδοτικότητας και αξιοπιστίας, όπως σύρτες, κάγκελα και πόρτες ασφαλείας, λύσεις οι οποίες τελικά απλώς δυσκολεύουν και καθυστερούν τον κλέφτη, χωρίς όμως να του καθιστούν αδύνατη την παραβίαση, όπως ο συναγερμός. Παρακάτω, θα διαβάσετε όλες τις φήμες σχετικά με τους περιορισμούς των συναγερμών αλλά και πώς μπορείτε να τους εξαλείψετε.

 

Κόψιμο καλωδίων

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι κλέφτες μπορούν να κόψουν τα τηλεφωνικά καλώδια του συναγερμού, έτσι ώστε να μην μπορεί να σταλεί σήμα στο κέντρο της εταιρείας security. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, όμως αμέσως με το κόψιμο των καλωδίων ο συναγερμός θα αρχίσει να χτυπάει, κάτι που δρα ιδιαίτερα αποτρεπτικά για τον οποιονδήποτε, ακόμα και αν δεν ειδοποιηθεί η αστυνομία. Πλέον υπάρχει ακόμα μια επιλογή για τους ιδιοκτήτες. Μπορείτε να συνδέσετε το συναγερμό με το κινητό σας, οπότε η σύνδεση θα γίνεται ασύρματα και θα έχετε γνώση οποιουδήποτε περιστατικού.

κοψιμο καλωδιων

Σειρήνα στο νερό

Μια άλλη τακτική των ληστών είναι να πετούν τη σειρήνα που χτυπάει σε έναν κουβά με νερό, έτσι ώστε να μην ακούγεται και να χαλάει αμέσως. Αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να δώσει στους κλέφτες μερικά λεπτά ανενόχλητης δράσης και μπορεί πράγματι να μειώσει την δραστικότητα του συστήματος συναγερμού, αλλά μόνο σε μία περίπτωση. Αν δεν έχετε συνδρομή με την εταιρεία security, έτσι ώστε να στέλνεται αμέσως σήμα σε αυτή και να ειδοποιείται η αστυνομία και αν η σειρήνα σταματήσει αμέσως να χτυπάει, τότε ο συναγερμός όντως δεν θα μπορέσει να σας προστατεύσει. Ωστόσο, εφόσον δίνετε ένα πολύ μικρό πόσο κάθε χρόνο, για να είστε συνδεδεμένοι με το κέντρο, ακόμα και αν η σειρήνα χτυπήσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, το κέντρο θα ενημερωθεί και θα ειδοποιήσει την αστυνομία που θα σπεύσει στο χώρο σας.

σειρηνα συναγερμου

Στολή αλουμινίου

Ένα άλλο ζήτημα είναι οι στολές αλουμινίου. Αν δηλαδή οι επίδοξοι κλέφτες ντυθούν με ειδική στολή αλουμινίου, τότε υπάρχει η περίπτωση τα ραντάρ να μην μπορέσουν να πιάσουν την κίνηση και να μην καταλάβουν την ύποπτη δραστηριότητα. Φυσικά, κάτι τέτοιο απαιτεί συντονισμένη και καλά οργανωμένη δράση των ληστών, κάτι που σπάνια συμβαίνει. Συνήθως, οι κλοπές γίνονται σε χώρους που είναι αφύλακτοι, αφού κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να φτιάξει τέτοιο σχέδιο, αν δεν υπολογίζει με σιγουριά σε κάποιο συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Ακόμα όμως και τότε, αν δεν στηρίζετε το σύστημα συναγερμού σας μόνο στα ραντάρ, αλλά έχετε τοποθετήσει και μαγνητικές επαφές στα παράθυρα και τις πόρτες, έχετε διπλή προστασία με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να σας απασχολούν τέτοια ζητήματα.

στολη αλουμινιου