Η αξία του κλασικού σαλονιού

Ξεκινάτε σήμερα την επίπλωση του νέου σας σπιτιού και δεν ξέρετε τι έπιπλα σαλονιού να διαλέξετε. Θέλετε να κάνετε μία αλλαγή στο σπίτι σας και δεν ξέρετε με τι έπιπλα να το ντύσετε; Κι όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας και λέγεται χειροποίητα έπιπλα. Όταν θέλουμε να επιπλώσουμε το σπίτι μας ή να κάνουμε μια αλλαγή που θα αναβαθμίσει το χώρο μας καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάτι κλασικό.

 

 

 

Το κλασικό είναι και διαχρονικό

Ανεξάρτητα από όλα όσα κατά καιρούς διαβάζουμε σε περιοδικά διακόσμησης και lifestyle καθώς και στο διαδίκτυο για τις τάσεις της μόδας γύρω από την επίπλωση του σπιτιού μας ,αλλά και του επαγγελματικού μας χώρου στην πραγματικότητα μόνο τα κλασικά έπιπλα παραμένουν διαχρονικά και αυτό γιατί οι απλές γραμμές ταιριάζουν πολύ εύκολα σε κάθε χώρο και με κάθε χρώμα δωματίου και ειδικότερα όταν  επιλέγουμε και ποιότητα μαζί με το κλασικό, τότε έχουμε τον τέλειο συνδυασμό.

σαλονι μυρτω

Σαλόνι, ο βασιλιάς

Το πιο δημοφιλές δωμάτιο του σπιτιού μας, χωρίς αμφιβολία είναι το σαλόνι μας! Είναι ο χώρος στον οποίο θα βρεθούμε με αγαπημένους μας ανθρώπους για να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Για να το απολαύσουμε όμως όπως μας αξίζει θα πρέπει να προσέξουμε πολύ καλά κατά την επιλογή επίπλων σαλονιού, τα οποία θα πρέπει να είναι καλαίσθητα και με διαχρονικά σχέδια στο χρόνο, διότι αυτά θα αποτελέσουν τη βάση της επίπλωσης σχεδόν ολόκληρου του σπιτιού.

Κλασικό δεν σημαίνει βαρετό

Το ότι κάποια έπιπλα έχουν κλασικό στυλ, σχέδιο και απλές γραμμές αυτό δεν σημαίνει πως είναι βαρετά ή παλιομοδίτικα. Τα καλά διαχρονικά έπιπλα δεν είναι ποτέ βαρετά και ταιριάζουν με όλα. Βαρετά είναι μονάχα τα έπιπλα που δεν έχουν ύφος στυλ και προσωπικότητα ,διότι είναι τα μόνα που χάνουν την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου. Επιλέξτε λοιπόν διαχρονικές και κλασικές γραμμές στα έπιπλά σας και ειδικά στο σαλόνι σας γιατί είναι εκείνα που θα μείνουν για πάντα.

σαλονι ιωαννα

 

Το minimal είναι φίλος μας

Ποτέ μην κάνετε το λάθος να φορτώσετε το χώρο σας με περιττές πληροφορίες αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσετε έξω περιττά έπιπλα με σύνθετες γραμμές και τεράστιο όγκο. Κρατήστε μόνο ένα καναπέ, ένα έπιπλο τηλεόρασης-αποθηκευτικός χώρος και ένα τραπεζάκι σαλονιού. Ειδικά όταν ο χώρος μας είναι μικρός ο μινιμαλισμός είναι κανόνας επειδή τα πολλά αντικείμενα θα τον μπουκώσουν ακόμη περισσότερο. Αποφύγετε επίσης και τα πολλά και ανούσια διακοσμητικά, ένας ή δύο όμορφοι πίνακες ζωγραφικής αρκούν.

 

Κάνε καλή έρευνα επίπλων σαλονιού

Μη βιαστείς να αγοράσεις τα πρώτα έπιπλα σαλονιού που θα δεις μπροστά στην πρώτη έκθεση ή στη πρώτη βιτρίνα. Το καλό απαιτεί θυσίες! Πριν ξεκινήσεις να πηγαίνεις στη αγορά για να βλέπεις βιτρίνες μελέτησε πρώτα προσεκτικά τις σελίδες στο διαδίκτυο για να δεις που θα κινηθείς και τι έχουν να σου προσφέρουν, πάρε πληροφορίες για τα υλικά κατασκευής για το στυλ των επίπλων και για τις τιμές. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως το καλό και κλασικό έπιπλο σαλονιού είναι μία επένδυση για αυτό να μην δεχτείς κακής ποιότητας υλικά κατασκευής, διότι θα σου κοστίσουν πολύ πιο ακριβά από όσο νομίζεις. Τα κλασικά σαλόνια, είναι πάντα κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά.

Η εταιρεία Konstantaras κατασκευάζει διαχρονικά χειροποίητα έπιπλα σαλονιού. Δείτε περισσότερα εδώ