Αποτελεί για όλους μας τον μεγαλύτερο εφιάλτη. Να πέσει το ολοκαίνουριο, πανάκριβο κινητό μας στο νερό η να χυθεί πάνω του καφές ή κάποιο άλλο ποτό. Ωστόσο, όσο και αν τα προσέχουμε, τα κινητά είναι είδη πρώτης ανάγκης πλέον που χρησιμοποιούνται παντού και συνεχώς, οπότε είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή να συμβεί το… μοιραίο. Τα καλά νέα είναι ότι η επισκευή κινητών που έχουν βραχεί και απορροφήσει υγρασία είναι δυνατή και εύκολη, όμως πρέπει προηγουμένως να ακολουθήσουμε κάποια βήματα που θα επιτρέψουν στην όλη διαδικασία να γίνει σωστά και αποδοτικά.
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τη μπαταρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό της συσκευής και να στεγνώσουμε τα εξαρτήματα, κάτι που θα μας δώσει χρόνο μέχρι να μεταφέρουμε τη συσκευή στο service κινητών. Μαζί με την μπαταρία πρέπει να βγει και η κάρτα SIM. Αν η μπαταρία δεν είναι αφαιρούμενη, όπως στα iPhone, τότε ο χρόνος λιγοστεύει και πρέπει να πάμε αμέσως το κινητό μας για αποσυναρμολόγηση και επισκευή. Δείτε πως αφαιρείται η κάρτα SIM από το iphone
Είτε καταφέρουμε να βγάλουμε την μπαταρία είτε όχι, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διώξουμε την περίσσεια υγρασία. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να γίνει με βρώμικα υφάσματα, τα οποία θα αφήσουν άλατα και σκόνη στο εσωτερικό της συσκευής. Επίσης, απαγορεύονται πρακτικές που πολλοί κάνουν ενστικτωδώς, όπως το φύσημα με το στόμα ή το πιστολάκι. Αυτές οι μέθοδοι θα στεγνώσουν μεν την υγρασία, όμως τα άλατα από το νερό θα παραμείνουν και μέσω του φυσήματος θα σπρωχτούν πιο βαθιά μέσα στο κινητό. Το καλύτερο είναι να σκουπίσουμε το εσωτερικό της συσκευής με ένα καθαρό και απορροφητικό χαρτί κουζίνας και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε με αυτό ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως για παράδειγμα με μια οδοντογλυφίδα.
Ένα λάθος που συχνά κάνουμε όταν βραχεί το κινητό μας είναι να το πάμε στο service της επίσημης αντιπροσωπείας με την ελπίδα να μας το φτιάξουν. Ωστόσο, όχι μόνο η εγγύηση δεν μας καλύπτει για κάτι τέτοιο, αλλά επιπλέον στο service μπορούν να δουν έναν δείκτη που μαρτυρά ότι το κινητό έχει έρθει σε επαφή με υγρασία, αφού θα γίνει κόκκινος. Έτσι, όχι μόνο δεν θα μας επισκευάσουν το κινητό αλλά θα χάσουμε και την εγγύηση που είχαμε.
Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω, για να κερδίσουμε χρόνο, πρέπει να πάμε τη συσκευή μας σε κάποιο εξειδικευμένο service μεταχειρισμένων κινητών. Εκεί θα αποσυναρμολογηθεί η συσκευή, θα ελεγχθούν όλα της τα εξαρτήματα και θα χρησιμοποιηθούν ειδικά καθαριστικά που θα απομακρύνουν την υγρασία, τα άλατα και την οξείδωση. Έπειτα, θα ελεγχθεί λεπτομερώς η λειτουργία του κινητού, για να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη κάποιο συγκεκριμένο εξάρτημα, το οποίο τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Τις περισσότερες, πάντως φορές, αν το κινητό μεταφερθεί άμεσα για επισκευή στους ειδικούς, τότε οι βλάβες είναι ασήμαντες και το κόστος πολύ μικρό.
Η συσκευασία των τροφίμων αποτελεί βασικό παράγοντα της διατήρησής τους με τέτοιο τρόπο, ώστε ο…
Αν για φέτος το καλοκαίρι θέλετε ένα εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι που να ξεχωρίζει με τα…
Τα χαλιά μας τρώνε πολλή κακομεταχείρηση από τα παπούτσια μας, τα ατυχήματα με ποτά, τα…
Στους χώρους δερματοστιξίας (τατουάζ) η τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας είναι απαραίτητη και μη…
Όσο μεγαλώνουμε, αλλά και για άλλους λόγους πέραν της ηλικίας, είναι πιθανό να εμφανίσουμε απώλεια…
Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής συστημάτων αλουμινίου. Στην αγορά υπάρχουν διάφοροι…