Επισκευές πλυντηρίων: Τι να κάνετε αν τα πιάτα μένουν βρόμικα

Ένα σύνηθες πρόβλημα στα πλυντήρια πιάτων είναι να τελειώνει η πλύση και τα πιάτα να μην έχουν πλυθεί καλά. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Καλό είναι, πριν καλέσετε κάποιον ειδικό σε επισκευές πλυντηρίων, να τσεκάρετε ορισμένα πράγματα μόνοι σας. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο και χρήματα.

Ας δούμε παρακάτω τις πρώτες κινήσεις DIY που μπορείτε να κάνετε, μέχρι να καλέσετε τον τεχνικό.

Ελέγξτε τα βασικά για το πώς λειτουργεί το πλυντήριο

Πλυντήριο πιάτων

Μήπως υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων σας; Ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε σωστά τα πιάτα και τα υπόλοιπα σκεύη και δεν το παρακάνετε με την ποσότητα που βάζετε.

Καλό είναι, επίσης, να δείτε αν χρησιμοποιείτε το κατάλληλο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων και στη σωστή ποσότητα.

Καθαρίστε τον βραχίονα ψεκασμού του πλυντηρίου

Τοποθέτηση πιάτων στο πλυντήριο

Περιστρέψτε το βραχίονα ψεκασμού για να βεβαιωθείτε ότι γυρνάει ελεύθερα και δεν εμποδίζεται από κάτι.

Ελέγξτε επίσης τις τρύπες στο βραχίονα για τυχόν υπολείμματα τροφών και απορρυπαντικού. Εάν εντοπίσετε υπολείμματα ή ο βραχίονας ψεκασμού δεν περιστρέφεται, αφαιρέστε τον και καθαρίστε τον.

Βγάλτε πρώτα τα καλάθια μέσα στο πλυντήριο αφαιρώντας έναν πείρο στο τέλος των συρόμενων τροχιών. Το καπάκι του βραχίονα ψεκασμού στρίβει με δεξιόστροφη στροφή, ακριβώς το αντίθετο μιας κανονικής βίδας. Όταν τον βγάλετε, πλύνετέ τον με άφθονο νερό και σαπούνι, για να αφαιρέσετε τυχόν εμπόδια που τον φράζουν.

Καθαρίστε τον διακόπτη του φλοτέρ

Ο διακόπτης του φλοτέρ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προκαλεί πρόβλημα, αλλά χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τον ελέγξετε, οπότε καλό είναι να τον εντάξετε στη διαδικασία του ελέγχου. Τυχόν υπολείμματα μπορεί να προκαλέσουν την προσκόλληση του φλοτέρ σε ανυψωμένη θέση, γεγονός που εμποδίζει την πλήρωση της καμπίνας του πλυντηρίου. Εάν το νερό δεν φτάνει στο σωστό επίπεδο, τα πιάτα δεν θα καθαρίζονται καλά.

Στα περισσότερα μοντέλα, το φλοτέρ είναι στο κάτω μπροστινό μέρος της καμπίνας. Θα χρειαστείτε ένα μικρό, εύκαμπτο πινέλο ή καθαριστικό σωλήνων, για να το καθαρίσετε. Εφόσον καθαριστεί επαρκώς, θα πρέπει να κινείται ελεύθερα πάνω και κάτω.

Πρόβλημα με τη βαλβίδα εισαγωγής

Ένα κοινό σύμπτωμα μιας φραγμένης βαλβίδας εισαγωγής είναι η χαμηλή στάθμη νερού κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης των πιάτων. Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να έχετε αποκλείσει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο φλοτέρ, όπως προαναφέραμε.

Αν το φλοτέρ έχει καθαριστεί και δεν έχει εμπόδια, τότε η βαλβίδα θέλει αλλαγή ή καθαρισμό. Η αφαίρεσή της είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, την οποία καλό είναι να αποφεύγετε αν δεν έχετε τα κατάλληλα εργαλεία και την εμπειρία.

Σε αυτή την περίπτωση, ένας τεχνικός για επισκευές πλυντηρίων θα μπορέσει να επιδιορθώσει γρήγορα και με ασφάλεια τη βλάβη.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες του AttikaService365.gr